luni, 21 mai 2012

eroare 678 cu link


 678 cu link - aici se intampla sa fie de vina ori sistemul de operare, ori placa de retea, de aceea este indicat sa faceti o proba cu o a doua placa de retea, proba discutata anterior pentru eroarea 678 fara link.
 Totusi, desi ironic, acum cazul aparte aici ar fi o problema de cablu/conectica; de exemplu: cablul utp are 8 fire, din care 4 sunt pentru internet; standard vorbind, ar fi vorba despre culorile: alb-portocaliu, portocaliu, alb-verde si verde, iar atunci cand este intrerupt sau taiat firul alb-verde, placa de retea inca mai arata ca nu este o problema pe cablu, inca se mai aprind led-urile la placa de retea.
 Daca observati ca atunci cand scoateti cablul din placa de retea led-urile de la placa inca se mai aprind, si va arata ca ea inca este conectata in Network Connections, atunci in mod sigur placa de retea este defecta si trebuie sa fie inlocuita.
 Se mai intampla ca in cazurile in care sunt caderi de tensiune datorita retelei electrice, ori priza in care este pus pc-ul "mai face figuri", sa se blocheze placa de retea, aceasta fiind incarcata electrostatic; atunci, este necesar sa scoateti pc-ul de tot din priza si sa apasati pe butonul de POWER pentru descarcarea electrostatica.
 Verificati setarile placii de retea, niciodata sa nu fie setata manual pe half-duplex, sau pe 10 MB; poate va functioneaza o perioada... cu intermitente si trafic scazut... dar la un moment nu va mai functiona deloc; totdeauna sa fie lasata pe Auto Mode sau Auto Negotiation; daca nu functioneaza cu aceasta setare, ori placa de retea este slabita, ori conectica/cablul pana la pc sunt cu probleme.

 In Netowrk Connections, pe Local Area Connection dati click-dreapta si click pe Properties:



 Apasati butonul Configure... :





 Click pe tab-ul Advanced si la Link Speed/Duplex Mode selectati doar Auto Mode:
(e posibil ca denumirile de sub Property si Value sa difere, depinde de producatorul placii de retea)























 De asemenea, pentru a evita aparitia mesajului cu semnul exclamarii pe triunghiul galben...




 ...debifati Notify me when this connection has limited or no connectivity:

                

 Bineinteles ca unul din motivele pentru aceasta eroare ar putea fi si o problema din partea ISP-ului vostru, dar e mai bine sa verificati inainte aspectele enumarate mai sus, eventual sa consultati si articolul eroare 678 fara link pentru a rezolva problema in totalitate.

 Va multumesc pentru rabdarea acordata citirii acestui tutorial si daca aveti nelamuri/sugestii, nu ezitati sa ma contactati!

11 comentarii:

  1. eu nu reusesc nici cum sa imi conectez desktopul la router prin cablu... tot ce e wireless in casa merge fara probleme.. dar doresc neaparat sa imi leg desktopul la router prin cablu ca sa am o viteza mai buna la internet.... ma poate ajuta cineva ? am incertca toate modalitatiile posibile... btw am win xp

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut, chiar daca mai sunt in constructie, vezi tutorialele mele: http://cumseface.blogspot.ro/2012/08/cum-configurez-un-router-manual.html si http://cumseface.blogspot.ro/2012/07/cum-configurez-un-router.html !!!

    Atentie mai mare la primii pasi din tutorialul de config. router manual, unde trebuie sa verifici ca ip-ul placii de retea (cu fir) sa fie alocat automat.

    Sunt sigur ca te vei descurca cu acele detalii, si astept raspuns sa imi spui cum a mers.

    Spor!

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc ,a fost de foarte mare ajutor

    RăspundețiȘtergere
  4. salut.am si eu aceasi problema cu eroarea 678.problema e ca am schimbat 3 placi de retea (una era nou-nouta) si tot nu functioneaza.am verificat toate setarile posibile atat la placa dar si in pc si nimic.dak bag firul de net in laptop merge fara probleme internetul.unde e problema?sa fie soketu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut!
      Tind sa cred ca e mai mult o problema cu sistemul de operare de pe pc, eventual driver-ele care se instaleaza automat pentru placa de retea; se poate lua in calcul si un socket defectuos, dar e mai putin probabil.
      In alte cazuri se intampla sa fie un cablu cu probleme (sau portul de unde esti conectat), chiar daca pe laptop iti functioneaza; poti verifica acest lucru facand mai multe teste de viteza, ping-uri cu pachete mari, etc. Daca nu intampini probleme la aceste teste, si observi ca iti functioneaza in parametri, atunci va trebui sa repari/reinstalezi sistemul de operare, eventual sa incerci alte drivere pentru placa de retea, decat cele care se instaleaza automat.
      Nu stiu ce versiune de windows ai, dar poate te ajuta utilitarul rarepair.exe, il gasesti la post-ul "Eroare 720", eventual te mai pot ajuta si informatiile de la post-ul "Eroare 633" .
      Spor, si sper sa rezolvi problema efeicient!

      Ștergere
  5. salut! am si eu o problema. am instalat un router cu cablu si merge la toate dispozitivele wierless din casa dar nu am internet la pc. cand incerc sa ma conectez imi da eroare 678.ma puteti ajuta?

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca ai router , clar ca da 678 , acel PPPOE unde sa se conecteze , ca nu vede direct serverul , vede doar routerul in care e setat acel pppoe si care " RUTEAZA " catre PC-uri netul . Deci ... prin router nu mai ai nevoie de PPPOE

    RăspundețiȘtergere

Back to Top