luni, 21 mai 2012

eroare 691

error 691
 
 Sunt mai multe motive pentru care primiti aceasta eroare, dar cel mai des se intampla sa fie introduse gresit user-ul si parola pe care le-ati primit de la ISP-ul vostru (Internet Service Provider). Ce e de facut in acest caz ?

   1. Dati dublu-click pe conexiunea de internet

   2.   Introduceti user-ul si parola furnizate de ISP in casutele corespunzatoare ( nu id-ul de messenger sau numele calculatorului :)  )


ATENTIE! : foarte multi dintre voi nu scriu corect user-ul sau parola; de ex: aveti user-ul BV111111; NU puneti spatiu intre litere si cifre, sau inainte ori dupa user si/sau parola, si nu adaugati alte caractere, cifre, in afara de cele mentionate in contract/procesul verbal de instalare;  de asemenea, nu confundati cifra zero " 0 " cu litera " o "

  












     
3.  Dupa ce ati introdus corect datele, aveti grija sa bifati Save this user name... pentru a nu fi nevoiti sa le scrieti de fiecare data, dupa care, bineinteles, Connect


 Acum, daca datele de conectare au fost introduse corect, nu ar trebui sa mai primiti mesajul cu eroarea 691...

   Un alt motiv pentru care aveti aceasta eroare ar fi faptul ca user-ul ramane "agatat" pe o placa de retea; si nu ii mai da voie sa se conecteze pe alta placa decat dupa un anumit interval de timp. Aceasta se poate intampla daca ati mutat cablu de internet dintr-o placa de retea in alta ( sau dintr-un calculator in altul ), fara sa deconectati mai intai conexiunea. Asadar, dati un click-dreapta pe iconita/conexiune si Disconnect, sau dublu-click pe iconita/conexiune si apasati butonul Disconnect:














 Abia acum puteti muta cablul de internet pe alta placa sau calculator !


ATENTIE !  : Daca folositi un router si nu functioneaza internetul, trebuie sa vedeti mai intai daca e o problema cu router-ul, facand o proba cu cablul de semnal direct in calculator ( scoateti cablul care se afla in portul WAN al routerului si introduceti-l in placa de retea a calculatorului) ; daca primiti eroarea 691, inseamna ca user-ul a ramas "agatat" pe router si problema poate fi doar din router sau pe traseul de la router la calculator( eventual calculatorul nu se poate conecta la router ).

  Alte cauze pentru aceasta eroare ar fi faptul ca sunteti suspendat pentru neplata (desi acum sunteti anuntat inainte prin afisarea unui mesaj la prima deschidere a browser-ului), schimbarea user-ului si/sau a parolei de catre ISP-ul vostru (cel mai probabil aceasta se intampla cand va mutati in alta locatie fara sa renuntati la abonament), sau user-ul si parola sunt folosite din alta locatie cu/fara stirea voastra. In acest caz contactati ISP-ul vostru pentru a inspecta problema si a va schimba, eventual, parola.
   Pentru motive de securitate e bine sa schimbati si dumneavoastra, din timp, parola ( ex: rcs&rds ), sau, cel putin, sa nu o aratati altor persoane.

Daca mai aveti alte probleme legate de aceasta eroare, intrebati si o sa va raspund cu mare placere!

46 de comentarii:

  1. salut,am doua laptopuri,unu de 32 biti si un de 64 biti,ambele cu win 7 sh cu ruter de la rds.
    la inceput le puteam conecta pe ambele la net fara problema (de specificat ca uitam aproape de fiecare data sa dau disconect...:( )
    de aprox 4 zile laptopul de 64 biti nu mai vrea sa se conecteze la net, am sters conexiunile si le-am refacut, nu merge (sh am si dezactivat antivirusu sh nimic...)
    ce pot sa fac....o fi problema de la rds....?
    ajuta-ma plz

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  2. Salut,
    Atata timp cat pe cel de 32 biti merge netul, iar pe cel de 64 nu - nu e o problema de la rds.
    Nu inteleg ce conexiuni mai faceai pe laptop-uri din moment ce router-ul era deja conectat la net; daca nu folosesti cablu, laptop-urile ar trebui sa se conecteze automat la router daca placile de retea wireless sunt activate, la fel si prin cablu daca placile de retea sunt activate.
    Verifica daca la proprietatile placii de retea pe care o foloseste laptop-ul de 64, adica la Wireless (fara fir) / la Local Area Connection (cu fir) este bifat Internet Protocol vers. 4, iar cand accesezi aceasta optiune verifica sa fie setarile puse automat (Obtain an Ip address automatically).
    Daca nu te descurci cu aceste verificari sa imi spui ca sa stiu unde sa te ajut.

    Spor!

    RăspundețiȘtergere
  3. salut eu am aceeeasi eroare si nu imi merge.am facut cum ai scris tu dar degeaba.netul e platit.deci pe pc imi merge.dar pe laptop knd bag firul nu imi merge.oare ce sa fie?

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut, "Anonim" :)
    Daca nu ai rezolvat pana la ora asta problema, procedeaza astfel: inainte sa scoti cablul din pc, da Disconnect la iconita RDS de pe desktop (sau unde ai tu conexiunea respectiva), asteapta cateva secunde, apoi scoate cablul si conecteaza-l in laptop; sunt mai mult ca sigur ca asta ar fi toata problema.

    Spor!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am o problemă asemănătoare şi nu prea: îmi apărea des eroarea 691, e adevărat că de multe ori cablu era scos dintr'un calculator în altul fără "disconnect" (copiii ... ). Ce este ciudat: laptop-ul a fost la o prietenenă care l-a folosit cu conexiunea ei şi mi l-a înapoiat cu conexiunea salvată; acum, ciudat, de pe un calculator mă pot conecta fără probleme, de pe laptop numai cu conexiunea prietenei, rămasă salvată de câteva luni. Dacă încerc să mă conectez cu numele meu de utilizator şi cu parola mea, îmi apare 691. Ambele conexiuni sunt la rds

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, imp!
      In mod normal, conexiunea de pe laptop-ul tau cu user-ul prietenei tale nu ar trebui sa functioneze la tine acasa; RDS a implementat un sistem care depisteaza cand te conectezi cu user-ul tau la alta adresa decat cea din contractul tau.
      Daca spui ca mai intai folosesti optiunea "disconnect...", si datele de conectare sunt introduse corect, atunci, cel mai bine ar fi sa suni la RDS si sa le spui ca vrei sa iti faci conexiunea respectiva pe laptop, dar nu reusesti; ei vor putea face anumite verificari pentru a vedea ce se intampla cu user-ul tau, daca ramane "agatat" sau de ce nu ii da voie sa se conecteze de pe laptop.

      Spor!

      Ștergere
    2. Mulţumesc pentru răspuns! În mod miraculos, astăzi, după vreo 10 zile a mers cu cu conexiunea mea; nu am mai încercat cu altele. Îl scoteam fără disconnect, de fapt copiii îl scoteau pur şi simplu. Poate că la Oradea, oraşul natal al RDS, se implementează mai greu sistemul ăla ... Sigur e că de mai multe ori am reuşit să mă conectez cu conexiunea mea de la diferite adrese şi invers.
      Mulţumesc încă o dată, pentru răspuns şi pt. blog, în general

      Ștergere
    3. Pentru putin, ma bucur ca iti functioneaza cum trebuie acum!

      Ștergere
  6. salut!am doua laptopuri si un router wireless.am facut o broandband connection pe amadoua pe unu imi merge iar pe celalalt imi da aceasta eroare 691.pe unu am windows 7 si pe unul xp..am incercat tot ce ai spus si tot nu merge..mai ai vreo idee....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut! Stiu ca iti raspund cam tarziu, dar sper sa te ajute... In primul rand, daca ai un router wireless nu mai trebuie sa faci nici o broadband connection pe laptop-uri. Trebui doar sa configurezi router-ul cu o conexiune pppoe, unde va trebui sa introduci user-ul si parola de la ISP (RDS, Romtelecom, UPC, sau ce ai tu). Astfel, laptop-urile se vor conecta automat la router si vor avea acces la internet, fara sa mai faci alte conexiuni pe vreun laptop. Daca nu te descurci poti consulta unul din tutorialele mele despre configurarea unui router: http://cumseface.blogspot.ro/2012/08/cum-configurez-un-router-manual.html si http://cumseface.blogspot.ro/2012/07/cum-configurez-un-router.html . Daca nu te descurci mai departe, te rog sa ma contactezi din nou!
      Spor!

      Ștergere
  7. Salut am si eu o problema..bag stiku de la rcs-rds de net in laptop ii dau conectare si nu imi merge netu (akolo jos in stanga pe bara imi zice “Rcs-Rds 7″ si sub asta “fara acces internet”) te rog frumos daca poti sa ma ajuti si pe mn cu aceasta problema :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Gaby Gaby, imi poti spune te rog daca:
      1. dupa ce dai conectare, iti arata ca te-ai conectat ? ma refer la acel soft pt stick DigiMobil.
      2. Acea conexiune "Rcs-Rds 7" iti apare doar dupa ce dai conectarea respectiva in programul pt DigiMobil?
      3. Pana acum ti-a functionat de fiecare data?
      4. Ai destul semnal Digi acolo unde vrei sa te conectezi ?
      As avea nevoie de aceste cateva detalii sa ma lamuresc cum te pot ajuta mai departe...
      Multumesc!

      Ștergere
  8. Buna!
    Mie nu imi merge sa dau disconnect...imi apare doar connect..si am aceeasi problema cu user name si password..si imi da eroare 691!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna!
      Nu merge sa dai disconnect pentru ca inca nu esti conectat. Incearca sa scrii intr-un fisier separat, pe Desktop eventual (New Text Document), username-ul si parola, apoi le copiezi in fereastra de conectare pe fiecare in parte.
      Daca nu te descurci asa, spune-mi si daca ai 2 calculatoare/laptop-uri in casa pe care folosesti conexiunea respectiva.
      Multumesc!

      Ștergere
  9. Nu imi merge nici asa! Am doar un laptop si doar pe el folosesc conexiunea, iar de parola nu stiu nimic pentru ca inainte mergea doar cu user name!
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca ti se pare ca era doar username inainte, dar parola era deja salvata acolo ( [To change the saved password, click here] ); daca spui ca nu stii parola, incearca sa o schimbi conform tutorialului din acest link: http://cumseface.blogspot.ro/2012/08/schimbare-parola-RDS.html
      Nu vei avea nevoie de parola veche, ci doar de datele tale de contract.
      Succes!

      Ștergere
  10. Eu am net la akta si nu merge sa fac ca la RDS !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ok, atunci va trebui sa suni totusi la ei sa iti comunice din nou datele de conectare.
      Multumesc!

      Ștergere
  11. Buna, Am o problema cu ip-ul meu.
    Imi apare ip-ul altuia care nu este al meu, De ce imi apare asta? il dau disconect / conectare de cateva ori si binenteles imi da si eroarea 691 il mai dau conectare. si ma chinui cu asta pana apare ip-ul meu ca sa ma pot conecta pe internet.
    Am aflat ca ip-ul acesta care nu este al meu 79.118.162.99 (e din judetul Galati,) cumva se foloseste de ip-ul meu.
    Cum as putea sa rezolv cu asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, prin conexiune pppoe se aloca ip dinamic prin dhcp (dynamic host configuration protocol) . Deci, daca te conectezi prin conexiune pppoe, vei avea de fiecare data alt ip.
      Acel ip e din RDS din cate stiu, si la fel, el va fi alocat aleatoriu unui username din RDS cand incearca sa se conecteze la internet.
      E posibil ca unele ip-uri sa fie filtrate pentru spam sau alte probleme, si sa nu ai trafic la net vreo 30 de minute cel putin, chiar daca conexiunea s-a realizat.

      Nu stiu daca tu ai de obicei acelasi si acelasi ip de fiecare data cand te conectezi ca sa iti functioneze internetul, dar daca este asa, va trebui sa contactezi ISP-ul tau si sa le explici problema pentru ca nu e in regula sa functioneze astfel.
      Succes!

      Ștergere
  12. Bună!
    Am un laptop cu Windows 7 și un calculator cu Windows XP. Pe ambele îmi apare aceeași eroare 691. Pe laptop mi-a apărut prima dată la o zi după ce ”băieții” de la Rds mi-au reparat internetul. Eroarea mi-a apărut după ce s-au descarcat niște upgradări pt. Windows 7 . Am reintrodus user name-ul și parola de vreo 5 ori și am încercat și prin system restore point să rezolv problema, dar nimic. Puteți să-mi spuneți dacă pot să eu să-l rezolv sau trebuie să sun din nou la RDS. Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Andreea!
      In primul rand spune-mi daca ai un router prin care conectezi laptop-ul si calculatorul la internet in acelasi timp.
      Daca nu, e posibil ca pe unul din pc-uri sa fi ramas "agatata" conexiunea, cumn spuneam mai sus, in post.
      Dar, daca esti sigura ca ai datele corecte, scrie intr-un fisier separat, pe Desktop eventual (New Text Document), username-ul si parola, apoi le copiezi in fereastra de conectare pe fiecare in parte.
      Sper sa te ajute!

      Ștergere
  13. Am încercat sugestia ta și nu a mers. Nu am router, am cablu ce se se conectează direct la laptop respectiv la calculator. Alte idei?

    RăspundețiȘtergere
  14. Mi-am reformatat pc-ul si am aceiasi problema cu eroarea 678...am tot incercat sa fac conectiunea si degeaba am introdus userul si parola de 100 de ori..:(si nu functioneaza...(folosesc windows xp sp3) va rog frumos ajutati-ma:(

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna, deennutza !

    Daca ai aceeasi problema cu 678, verifica atunci ce scrie la celelalte posturi cu 678:
    http://cumseface.blogspot.ro/2012/05/eroare-678_21.html
    http://cumseface.blogspot.ro/2012/05/eroare-678-fara-link.html
    http://cumseface.blogspot.ro/2012/05/eroare-678-cu-link.html

    Spune-mi te rog, daca ai verificat ce scrie acolo ca sa stiu cum sa te ajut mai departe.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  16. buna am si eu o problema am primit o noua parola si user nou dar nu stiu sa le bag sunt scrise in preuna

    RăspundețiȘtergere
  17. salut, am si eu o problem, am un w7 32bit, o conexiune la RDS si o eroare 691, daca dau diagnostic i-mi spune ca Local area conection doesn"t have a valid IP configuration. Problema nu e de la RDS, daca incerc cu alt laptop merge conexiunea si nu ramane agatata pe alta placa de retea.

    RăspundețiȘtergere
  18. Salut, Anonim :)
    Referitor la mesajul primit la diagnostic, ai putea doar sa verifici daca ai setari ip puse manual pe placa de retea (Local Area Connection), sau la conexiunea pppoe. Ca sa verifici aceste aspecte citeste un pic din tutorialele http://cumseface.blogspot.ro/2012/05/eroarea-720.html , sau http://cumseface.blogspot.ro/2012/08/cum-configurez-un-router-manual.html . In introducere sunt pasi de urmat pentru a verifica daca ai setari IP puse gresit.
    Totusi, ai putea sari peste acest pas deoarece diagnose-ul de la Windows (indiferent de editie) nu iti va spune daca ai user-ul sau parola intoduse gresit. Deci, cu o eroare 691, va trebui sa verifici din nou daca user-ul si parola sunt introduse corect; sterge conexiunea veche, iar la noua conexiune ai grija sa bifezi "Show password" pentru a vedea concomitent parola notata cu cea pe care o tastezi. Daca nu te descurci, urmeaza tutorialul: http://cumseface.blogspot.ro/2012/06/creare-conexiune-pppoe-in-windows-7.html .
    Daca mai ai probleme, astept un raspuns. Pana atunci, spor la treaba! ;)

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna !
    am si eu o problema cu conectarea la internet ... am un router si un calculator ( am avut 2 si deaia imi trebuia router) si cand scot cablul cin router si il bag in calculator imi da eroarea 691 ...
    ar trebui sa scot ID-u si pass-u din router sau cv de genu si dupa aceea sa fac o noua conexiune broandband ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, Madalin!
      User-ul ramane agatat pe router, asa cum am spus in ultima parte a articolului; daca vrei sa eviti problema, acceseaza mai intai interfata router-ului, si, in functie de meniul router-ului, ar trebui sa ai undeva la "Status" -> conexiune ... , butonul "Disconnect" ; astfel vei deconecta user-ul tau de la internet si te poti conecta apoi pe pc.
      Spor!

      Ștergere
  20. Salut, am si eu o problema cu bifarea casutei pentru retinerea username si parola la conexiunea de net de la RDS.Mentionez ca am win 7 32 bit.Cand am formatat pc-ul a mers dar nu stiu pe unde am intrat si am dezactivat din gresala acea optiune. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  21. Salut, Sharak!
    Inainte de a mai apasa pe butonul Connect, mai scrie o data username-ul si parola, dupa care bifezi casuta respectiva, iar apoi dai Connect! Daca le faci in ordinea asta nu iti va mai cere sa reintroduci datele de conectare.
    Eventual mai poti consulta si articolul asta:

    http://cumseface.blogspot.ro/2012/06/creare-conexiune-pppoe-in-windows-7.html

    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  22. Salut! Am vazut ca raspunzi la comentarii recente si am zis sa imi incerc norocul. Am o problema cu conexiunea de internet in sensul ca ramane "agatata" si dupa disconnect. Nu este prima data cand se intampla acest lucru si incepe sa devina frustrant. Exista posibilitatea de a rezolva aceasta problema fara a suna la suportul tehnic de la rds(cred ca sunt mai satui decat mine)? Laptop-ul pe care ramane "agatata" conexiunea este unul vechi si are nevoie urgenta de clean install de windows.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut!
      Singura solutie sa scapi definitiv de problema este sa clonezi adresa mac: ori iei mac-ul de la laptop-ul vechi si il pui si la celalalt laptop/pc, ori iei mac-ul de la celalalt laptop/pc si il pui si la laptop-ul vechi. Atentie, insa, sa nu le pui pe ambele in retea in acelasi timp (dupa un router/switch).
      Daca nu te descurci prea bine, sigur mai gasesti ceva tutoriale pe net legate de clonarea adresei mac, dar, in principiu pasii sunt acestia:
      - butonul "Start" - > "Run" -> aici tastezi "cmd" (fara ghilimele) -> in fereastra cu negru care a aparut (Command Prompt), tastezi "getmac" (tot fara ghilimele), si copii apoi acel sir de 12 caractere de sub "Physical Address". Daca nu merge cu "getmac", poti tasta "ipconfig /all" si vezi la "Ethernet adapter Local Area Connection", la "Ethernet NIC", acelasi camp "Physical Address" de unde poti copia adresa mac, adica acel sir de 12 caractere.
      - dupa ce ai copiat adresa mac, mergi la proprietatile "Local Area Connection" din "Network Connections" (pt Windows XP) sau din "Network and Sharing Center -> Change Adapter Settings" (pt Windows 7)
      - aici dai click pe "Configure" -> click pe tab-ul "Advanced" -> si selectezi din lista "Network Address", unde bifezi "Value" si dai paste la adresa mac copiata mai devreme, insa vezi sa nu scrii cu tot cu liniile dintre caractere (depinde daca te lasa sa le scrii). Apoi dai OK si gata :)
      Data viitoare te vei conecta de pe oricare din cele 2 device-uri cu acelasi mac, iar conexiunea nu ar trebui sa mai ramana agatata.
      Succes!

      Ștergere
    2. Multumesc mult de raspuns.. Credeam ca este un workaround pe care nu il cunosc pentru a nu clona de 3 ori adresa mac pentru ca deocamdata suntem 4 persoane pe acelasi cablu de net pana cei de la rds ne aduc router-ul comandat.Plus ca 2 dintre colegii mei sunt paranoici ca o sa le distrug laptop-ul daca fac clonarea dar ma bat la cap ca nu merge internetul.Se pare ca ii voi suna din nou pe cei de la rds.

      Ștergere
    3. Pana vine router-ul, poti configura unul dintre laptop-uri ca si router (sistem ad-hoc) si sa dai share la conexiunea wireless, pentru ca ceilalti sa se conecteze la laptop-ul respectiv. Inca nu am avut timpul necesar sa fac un astfel de tutorial, dar e destul de simplu; incearca sa cauti pe net: "wireless ad-hoc" si sigur gasesti cum se configureaza.
      Singurul inconvenient e faptul ca laptop-ul respectiv trebuie sa fie deschis tot timpul, exact ca si router-ul; iar (din cate tin eu minte...) daca il inchizi si il deschizi iar, va trebui sa pornesti din nou conexiunea wireless ad-hoc pe laptop-ul respectiv, si abia apoi se pot conecta ceilalti la conexiunea wireless creata.
      Spor!

      Ștergere
    4. Am facut din laptop-ul meu router imediat ce am rezolvat problema cu internetul. Si da trebuie sa ramana pornit non-stop pentru confortul utilizatorilor si somnului noaptea.

      Ștergere
  23. Se scrie introduceți, nu „introduce-ți”.

    RăspundețiȘtergere
  24. Salut, am doua hdduri pe unul xp pe celalalt win 7, fara router, cu conexiune directa la rds prin fir. Pe win xp am net perfect dar cand intru in win 7 apare eroarea 691 chiar daca dau diosconnect la conexiune cand ies din win xp. Chiar nu mai stiu ce sa incerc. Multumesc mult!!!

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna,si daca am uitat sa dau disconnect si am reinstalat Windowsul , ce as putea face?

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu am dat disconnect și nu am cum sa mai folosesc vechiul pc... Ce as putea face?

    RăspundețiȘtergere
  27. MOHEGAN: Casino, Resort & Gaming - Jackson County
    The 보령 출장샵 Casino at 김제 출장마사지 Mohegan 군포 출장마사지 Sun offers more 정읍 출장안마 than 1,600 slots, table games, and a 구미 출장안마 variety of entertainment options, including live poker, blackjack,

    RăspundețiȘtergere

Back to Top