luni, 21 mai 2012

eroare 769


  Eroarea 769  - pe cat de frecventa, pe atat de banala..., motivul fiind placa de retea dezactivata sau neinstalata.

Notă: Daca aveti windows 7 sau windows 8 veti primi eroarea 638...

  Daca placa de retea este dezactivata, iata cat de simplu se poate rezolva aceasta problema:
  1. Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa ajungeti la fereastra conexiunilor de retea (Network Connections) - daca nu stiti cum ajungeti aici, urmariti pasul 1 din crearea conexiunii pppoe.
 Odata ajunsi aici, vom vedea conexiunea pppoe (Conexiune Internet) si placa de retea (Local Area Connection) dezactivata (cu monitoarele gri):

    2.  Pentru a activa inapoi placa de retea este suficient un dublu-click pe iconita Local Area Connection, sau click dreapta pe placa de retea, dupa care click pe prima optiune de sus Enable:


Imediat vor aparea mesajele: Enabling... si apoi Enabled, ceea ce inseamna ca ati reusit sa reactivati placa de retea:




 Acum puteti din nou accesa conexiunea pppoe fara sa va mai apara eroarea 769 !


  ATENTIE: Daca in fereastra Network Connections nu va apare placa de retea (Local Area Connection... sau alta denumire/descriere pentru ea - Broadcom Network...PCI..., sau cu numele producatorului: Nvidia Network Adapter, Marvel Yukon, Realtek..., ADMTech Fast Ethernet Adapter... etc.), este foarte posibil ca aceasta sa nu fie instalata pe sistemul vostru, ori sa fie instalata necorespunzator (drivere nepotrivite).

 Cum puteti verifica daca placa de retea este instalata:
1. Dati un click-dreapta pe My Computer, si accesati ultima optiune de jos Properties :


2. Initial va veti aflla pe tab-ul General; dati un click pe tab-ul Hardware, si apoi click pe butonul Device Manager:


Daca placa de retea este dezactivata, veti vedea un X rosu in dreptul placii de retea:



  Daca placa de retea nu este instalata fizic, nu veti avea afisat Network adapters :


  Aceasta inseamna ca este dezactivata din BIOS, ori sistemul vostru nu recunoaste dispozitivul respectiv.

  Dupa ce ati verificat aceste aspecte, apasati butonul Scan for hardware changes si placa de retea ar trebui sa se instaleze automat, sau sa va ceara driver-ul necesar pentru ea:


 Daca va afiseaza Other devices -> Ethernet Controller cu semnul intrebarii si exclamarii ca in imaginea urmatoare, inseamna ca placa de retea este instalata fizic, insa mai are nevoie de driver-ul potrivit pentru ea.




 Pentru a obtine si a instala driver-ul corect pentru placa, dati click-dreapta pe Ethernet Controller si accesati prima optiune, Update Driver... .



 Dupa ce ati accesat anterior Update Driver..., va apare fereastra Hardware Update Wizard, unde trebuie sa bifati a doua optiune Install from a list or specific location (Advanced), dupa care Next:



 Acum bifati optiunea Include this location in the search:, si click pe butonul Browse:



 Acum apare fereastra unde trebuie sa selectam locatia/folderul care contine acel driver, in cazul nostru avem pe desktop folder-ul driver placa retea, iar dupa ce acesta a fost selectat, dam click pe butonul OK:



 Revenim la fereastra cu butonul Browse, iar acum apasam pe Next:


NOTĂ:
 Desi in imaginile urmatoare veti vedea ca voi instala driver-ul pentru un modem, pasii pe care ii voi parcurge vor fi exact aceeasi ca si in cazul in care instalam driver-ul unei placi de retea, sau orice alt dispozitiv care are nevoie de driver-ul corespunzator (momentan nu am o placa de retea cu driver pe care nu il recunoaste windows-ul si astfel se instaleaza automat)

...dupa cateva momente driver-ul este detectat in acel folder si incepe sa fie instalat:
 


...iar dupa ce este instalat, apasati butonul Finish, si gata, aveti placa de retea instalata (sau dispozitivul pe care ati vut sa il instalati ):








  Acum puteti accesa acea conexiune pppoe creata, fara sa va mai apara eroarea 769.


 Pentru orice nelamuriri / sugestii va stau la dispozitie.

34 de comentarii:

  1. Buna! Am aceeasi problema la conectarea internetului. Am urmat pasii descrisi pentru a rezolva problema dar la Device Manager, la Network adapter imi apar doar: wan miniport (ip), wan miniport (pppoe), plus cateva tot de acest gen. Ce pot face in acest caz? Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Maria!
      In mod normal nu ar trebui sa iti apara acele "wan miniport" in Device Manager, banuiesc ca au si semnul exclamarii cu galben..., ceea ce inseamna ca ceva nu este instalat corespunzator; incearca sa le elimini: da click-dreapta pe acele dispozitive si Uninstall.
      Spune-mi, te rog, ce dispozitive iti mai apar la Network adapters, si verifica, de asemenea, ce conexiuni si alte iconite iti mai apar in Network Connections.

      Succes!

      Ștergere
  2. La network adapters imi apar mai exact: direct paraller; wan miniport(ip); wan miniport (ip)- packet scheduler miniport; wan miniport(l2tp); wan miniport(pppoe); wan miniport (pptp), doar acestea. Iar iconitele sunt ca cele din imagini( cea de culoare verde, fara nimic altceva) nu au semnul "!". La network connections este doar iconita conexiunii create de mine, nu imi apare iconita de la local area connection.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ok, niciunul din acele dispozitive nu este o placa de retea; daca pana acum ti-a functionat, inseamna ca ai instalat ceva recent(un firewall sau un antivirus gen AVG) care ti-a dat peste cap driver-ul placii de retea; ce poti face este sa cauti acel cd cu drivere ale calculatorului si sa reintalezi driver-ul pentru placa de retea.
      Daca placa de retea este incorporata pe placa de baza, este posibil sa fie dezactivata din BIOS.
      In ultima instanta poti incerca sa dai un System Restore sau... sa reinstalezi windows-ul, dar inainte de asta sa imi spui cum merge ca sa te pot ajuta mai departe.

      Succes!

      Ștergere
    2. Buna, eu am o problema asemanatoare si imi apar vreo 6-7 denumiri ca cele de mai sus, cu semnul exclamarii. Pe router wi-fi imi merge netul...ma pot conecta de pe alte dispozitive dar pe pc nu merge :( nu stiu cum sa rezolv problema. Am incercat sa dezinstalez chestiile alea dar nu imi permite. Daca reinstalez windows xp imi va afecta router.ul? Pt ca mi l.a configurat altcnv si nu vreau sa.l deranjez. Am dat si sistem restore si degeaba, in BioS e enable la LAN ... Nu stiu cum sa o rezolv. Heeeelp!!!

      Ștergere
    3. La network conection imi apare doar conexiunea facuta de mine pt cablul conectat direct la pc fara router, cu user si parola. Dar daca scot cablul din router si.l bag la pc acele chestii cu "!" pe galben, raman la fel...deci nu se conecteaza nimic. Initial credeam ca s.a dus placa de retea dar ledurile de langa mufa clipesc ca si inainte.... :(

      Ștergere
  3. Buna !!
    am un calculator cu internet de la RDS, si am vrut sa instalez si un wireless pentru telefon si tableta. am cumparat un TP link TL-WR740N si am conectat cablul de internet in WAN wireless si apoi un cablu intre calculator si router. dupa toate astea dau next si imi spune "no network adapter". am verificat in my computer si am un realtek RTL8168C(P)/ 8111C(P) PCI-E gigabit ethernet NIC. ce fac? nu ma lasa sa trec mai departe la configurarea routerului. sunt blocata. cum rezolv situatia?. multumesc!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, dana !
      E posibil sa fie o problema cu placa de retea (anumite setari) sau cablul dintre router si pc. Te sfatuiesc sa urmezi pasii de la inceput din tutorialul pentru configurarea unui router manual si sigur rezolvi problema (click pe Eticheta: "Configurare router", apoi click pe titlul: "cum configurez un router manual"; sau accesezi link-ul http://cumseface.blogspot.ro/2012/08/cum-configurez-un-router-manual.html)
      Succes!

      Ștergere
  4. Buna!
    Imi apare eroarea 769 in ciuda faptului ca placa de retea este activata. Cum pot rezolva problema?
    Mersi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, annyem p!
      Daca esti sigur(a) ca placa este activata (iconita nu are monitoarele cu gri, ci cu albastru), verifica daca ai 2 placi de retea la spatele pc-ului; este foarte posibil sa fi introdus cablul in placa de retea pe care nu o folosesti de obicei, si aceea sa nu fie instalata.
      Succes!

      Ștergere
  5. Unde vad ce tip de driver am nevoie? Imi apare cu semnul întrebării, si de unde il downloadez?

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut ! Am si eu o problema, am instalat astazi windows xp sp3 si dupa ce am instalat toate driverele am facut conexiunea de internet la RDS si cand sa dau connect a aparut eroarea 769 pppoe numai stiu ce. Am intrat la device manager si acolo la Others Drivers sau ce scrie am ceva AX numai stiu ce care are in dreptul lui un semn al exclamarii. Nu stiu ce e asta si de aceea cer ajutor. Mentionez ca nu am conexiune pe la placa de retea adica nu bag mufa de la internet in placa de retea fiindca aceasta nu merge si am o chestie in care bag mufa de internet si aceasta are la celalalt capat o mufa USB pe care o bag in pc. Pana acum mi-a mers internetul pe toate windowsurile precedente adica xp sp2 respectiv sp3. Astept un raspuns cat mai rapid si care sa ma ajute. Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut!
      Daca iti arata doar semnul exclamarii pentru placa de retea in Device Manager, inseamna ca e o problema cu driver-ul pentru placa de retea (respectiv, driver-ul pentru stick-ul USB pe care il folosesti ca adaptor USB->placa retea) .
      Nu stiu daca ai driver separat pentru acest adaptor USB sau se instaleaza automat cu Windows-ul...
      Incearca sa dai Uninstall... la device-ul respectiv, in acelasi meniu, da un restart la pc/laptop, si sa reintroduci apoi iar adaptorul USB pentru placa de retea.
      Spor si sper sa rezolvi problema!

      Ștergere
  7. mie nu imi apre Network adapters :( ajutor !

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut,
    Incearca sa urmaresti pasii pe care i-am enumerat mai sus:
    " Daca placa de retea nu este instalata fizic, nu veti avea afisat Network adapters :
    Aceasta inseamna ca este dezactivata din BIOS, ori sistemul vostru nu recunoaste dispozitivul respectiv."

    Daca te mai pot ajuta, te rog sa revii!

    Spor!

    RăspundețiȘtergere
  9. Salut,Am dat la "scan for hardwer changes" dar tot nu imi apare placa de retea...ma poti ajuta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut,
      Stii cumva daca placa de retea este "on-board", sau este pe un slot PCI separat? ; daca este on-board, verifica sa nu fie dezactivata din BIOS, la "Intergrated Peripherals" sau ceva de genul acesta... Daca este pe un slot separat, muta placa de retea pe alt slot, si daca nici atunci nu este detectata de sistem, e posibil ca placa sa fie defecta.
      Daca te mai pot ajuta, te rog sa revii!
      Spor!

      Ștergere
  10. Buna! Am instalat windows 7 pe un pc HP si am luat driverele de pe situl lor, dar nu reusesc sa ma conectez la net. In device manager imi apare ethernet controller cu semnul exclamarii si cand sa instalez driverul pt placa de retea nu imi merge. Ce ar trebui sa fac?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut! Daca stii sigur ca driver-ul pentru placa de retea de pe site-ul HP corespunde cu modelul exact al placii pe care il ai in pc, atunci e posibil sa fie o problema cu sistemul de operare; asadar incearca sa reinstalezi o alta versiune de windows 7, eventual ceva "untouched", asta in cazul in care versiunea ta de windows nu este o versiune cu licenta cumparata.
      Succes!

      Ștergere
    2. Am instalat alta versiune de windows 7, dar tot nu pot rezolva problema cu placa de retea. Driverele le-am luat de pe site-ul hp, exact modelul pc-ului meu. Nu stiu ce sa mai fac.

      Ștergere
    3. Tind sa cred ca ceva nu "se pupa"... Spuneai ca nu te lasa sa instalezi driver-ul placii, verifica daca pe site-ul lor, pentru acel model mai sunt si alte versiuni de driver, ceva mai vechi, (tot pentru Windows 7) si incearca sa le instalezi. Altfel, ai putea ca cumperi o alta placa de retea pe care sa o instalezi in pc.
      Ca si ultima varianta pentru a proba placa de retea, incearca sa instalezi de exemplu un windows xp cu drivere aferente XP de pe site-ul HP, sa vezi daca asa functioneaza placa. Daca e ok, inseamna ca problema e doar la driver-ul pentru Windows 7 sau cu Windows-ul instalat (nu stiu daca ai reusit sa instalezi o varianta "untouched").
      Spor!

      Ștergere
  11. Salut. Cand e sa bag driverul in folderul de pe desktop nu pot sa dau ok . Am urmarit toti pasii si totul este exact cum am vazut la tne dor ca nu pot da ok cand sa bag driverul

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna! nu imi arata nimic din ce spuneti dv. dar network adapters imi apare si cand dau click pe el imi da 1394 net adapter iar la semnele de intrebare galbene imi spune : other pci bridge device
    pci device
    sm bus controller
    video controller (vga compatible)
    Va rog ajutati-ma

    RăspundețiȘtergere
  13. Am urmarit tot si tot nu merge in chage adapter seting apare cai enable placa si cand am scanat driver tot enable dar jos in colt imi apare x ca nui bagat cablu cum rezolv? Am windows 7ultimate imi da eroare 651cand ma conectez la internet e prin router pe tableta merge dar pe pc imimda eroare 651

    RăspundețiȘtergere
  14. imi poti spune cum sa desarc driverul si de unde?

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna! Am urmarit tot dar m-am blocat acolo unde voi aveti pe desktop folderul cu placa de retea dar eu nu stiu unde il gasesc pe al meu .. ma poate ajuta cineva?

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna, Vlad. Recent am reinstalat ws-ul la lp, si nu imi apare prostia aia cu Local Area Conection. Am sunat la RDS, le-am zis ca nu imi merge netul, si au zis ca trebuie sa instalez ceva drivere, dar nu am de unde face rost de setup ul respectiv, sau de cd direct. Se poate instala si cumva direct din lp?

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna.... Am windows xp sp2 si cand day sa ma conectez LA net imi da error 769 si cand dau sa fac update LA enthernet controles trebuie sa dau browse si nu gasesc placa de retea....... Unde o pot gasi ?

    RăspundețiȘtergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  19. Slaut! Si eu am o problema cu netul, in cazul de fata nu este problema de driver, ci alta. Imi apre ca este conectat, intru pe explorer caut de exemplu youtube, imi da rezultatele dar cand vreau sa intru pe pagina de youtube imi apare "the page cannot be displayed"

    RăspundețiȘtergere
  20. what is the www.cumseface.blogspot.com ?/postare mai veche arhiva windows7 sau postare mai noua windows10/2019-2020

    RăspundețiȘtergere

Back to Top